فهرست مطالب

نشریه مطالعات شبه قاره
سال چهاردهم شماره 42 (بهار و تابستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/03/08
  • تعداد عناوین: 14
|
  • ایوب امیدی، مریم مشرف*، ابوالقاسم اسماعیل پور صفحات 9-34

    قربانی، نوعی پیشکش آیینی و یکی از جلوه های پرستش است که در ادواری، از مقاصد بنیادین خود منحرف شد؛ تا جایی که انسان ها، هم نوعان خود را قربانی می کردند. سه تمدن هند، ایران و بین النهرین، از دیرباز مناسبات فرهنگی فراوانی داشته و از یک دیگر تاثیراتی پذیرفته اند که یکی از این موارد، قربانی انسان است. این پژوهش می کوشد به روش توصیفی-تحلیلی و با توجه به نظریه های آیین قربانی، به بررسی قربانی انسان در این سه فرهنگ بپردازد و به این پرسش ها پاسخ دهد که در تمدن های یادشده، قربانی انسان در چه مواقعی انجام می شد و در صورت تاثیرپذیری، این تاثیرپذیری ها به چه شیوه هایی نمودار شده است. یافته های پژوهش نشان می دهد قربانی انسان، اغلب در مراسم خاص مذهبی و در مواقع حساس به منظور حاصل خیزی طبیعت و بلاگردانی انجام می گرفت. سه تمدن یادشده در آیین های گذر از آتش و امتیازات قربانی های جایگزین، ازجمله: زوگانس، میرنوروزی و آزادی انسان قربانی، برای مدت کوتاهی از یک دیگر تاثیر پذیرفته اند. در تحلیل های انجام شده نیز در بخش های حاصلخیزی، نظریه های فریزر و تایلور؛ در بخش قربانی برای بت، نظریه های تایلور و بویس؛ در بخش بلاگردانی از شاه، نظریه پادشاه الوهی فریزر در بخش غرق کردن، نظریه های تایلور و بویس کاربرد بیشتری دارد.

    کلیدواژگان: آیین، قربانی انسان، هند، بین النهرین، ایران
  • مرجان بدیعی ازنداهی*، معین برزگرزاده زرندی صفحات 35-62

    مسایل مربوط به قلمرو و قلمروخواهی/ قلمروسازی به عنوان بن مایه بسیاری از موضوعات و پدیده های جغرافیای-سیاسی، هنگامی که با کشمکش همراه باشند، اهمیت زیادی می یابند. کشمکش های سرزمینی و قلمرویی به نوبه خود می توانند از دین/ مذهب متاثر شوند؛ به طوری که موضوعات دینی/ مذهبی می توانند از یک سو منجر به وقوع کشمکش های سرزمینی شوند و از سوی دیگر، ادعای مالکیت و حاکمیت بر یک سرزمین واحد از سوی گروه های مذهبی/ دینی متفاوت می تواند پدیدآورنده کشمکش های سرزمینی باشد. منطقه جنوب آسیا یکی از مناطقی است که در آن کشمکش های سرزمینی به خوبی قابل مشاهده است. این منطقه، نخست پس از سلطه بریتانیا و سپس، بعد از تجزیه در سال 1947م شاهد بروز هرچه بیشتر کشمکش های سرزمینی در درون کشورها و بین کشورهای عضو بوده که در موارد متعددی این کشمکش ها از دین/ مذهب تاثیر پذیرفته؛ به طوری که پیامدهای مستقیمی بر کل منطقه داشته است.پژوهش حاضر با استفاده از روش توصیفی-تحلیلی و با استناد به منابع کتابخانه ای، به این سوال می پردازد که چگونه متغیر دین/ مذهب بر کشمکش های سرزمینی در منطقه جنوب آسیا تاثیر گذاشته است. نتایج تحقیق نشان می دهد، دین/ مذهب نه به تنهایی، بلکه به عنوان یک متغیر میانجی مهم در کنار عواملی مانند ملی گرایی و نژادگرایی، در بروز کشمکش های سرزمینی در این منطقه تاثیرگذار بوده است.

    کلیدواژگان: سرزمین، قلمرو، دین و مذهب، کشمکش های سرزمینی، منطقه جنوب آسیا
  • حسن بساک* صفحات 63-92

    نازک خیالی ها، مضمون سازی ها و تصویر سازی های بدیع در غزلیات عبدالقادر بیدل دهلوی خواننده را با نوعی شگفتی، ابهام و پیچیدگی بیان روبه رو می کند. وی به عنوان نماینده سبک هندی، در ایجاد تصاویر پیچیده بدیع و درهم تنیده و مبهم، مهارت بسیاری دارد. بیشتر تصاویر اشعار او، بازتاب یک صحنه و موقعیت است؛ به گونه ای حسی و ملموس یا ذهنی و معقول که با بهره گیری خاص شاعر از کلمات شکل می گیرند. چگونگی تصویرسازی و نحوه انعکاس تصاویر در شعر بیدل دهلوی، پرسش اصلی این پژوهش است. این مقاله که به روش توصیفی و تحلیل محتوا به انجام رسیده است، نشان می دهد سه شیوه متفاوت در کاربرد تصاویر شعری بیدل به لحاظ الگوبرداری از استادان برجسته پیشین و همچنین ابهام و ازدحام تصاویر، به چشم می خورد: الف) تصاویر سعدی و حافظ گونه؛ تصاویر ساده و خوش ساختی که در خدمت تجسم بخشیدن به مفهوم و تداعی معنی شکل می گیرند. ب) تصاویر نظامی و خاقانی وار؛ که در این گونه اشعار، علاوه بر تصویر مرکزی و اصلی که بار معنایی بیت را به دوش می کشد، شاعر چند تصویر پیچیده و درهم تنیده را نیز برای ابهام هنری در شعر خلق می کند. ج) تصاویر خاص بیدل؛ تصاویر بسیار پیچیده و لایه لایه که گاه شعر را تا مرز بی معنی بودن می کشاند. این گونه تصاویر که به عنوان هویت شعری بیدل محسوب می شوند، معمولا کاربرد کمتری در غزلیات وی دارند.

    کلیدواژگان: بیدل دهلوی، سبک هندی، غزلیات، تصویرسازی، نازک خیالی
  • علی بصیری نیا*، صابره غنی زاده صفحات 93-120

    افغانستان پسا2001، وارد مرحله جدیدی از تامین حقوق سیاسی زنان به ویژه در بعد حقوقی شد. قانون اساسی جدید افغانستان که در بیست سال اخیر تدوین شده، اساسا حقوق زنان را به رسمیت شناخته و در کرامت انسانی و حقوق بشر، برای زنان جایگاه مساوی و برابر با مردان درنظر گرفته شده است. قانون اساسی افغانستان حقوق فرهنگی و سایر حقوق زنان را به رسمیت شناخته که این حقوق شامل حق آزادی بیان با سایر حقوق ملازمه آن؛ حق آموزش؛ حق والدین در انتخاب نوع آموزش که به فرزندانشان داده می شود؛ حق اقلیت ها برای مورد احترام واقع شدن به هویت، زبان، سنت و میراث فرهنگی شان و حق بهره برداری مساوی از میراث مشترک بشریت هستند؛ بنابراین هدف از انجام این تحقیق، بررسی، شناسایی و رتبه بندی موانع حضور سیاسی زنان در افغانستان پساطالبان است. تحقیق حاضر توصیفی- میدانی است. جامعه آماری تحقیق شامل کارشناسان و فعالان سیاسی مرتبط با کنسولگری افغانستان در ایران، به تعداد 109 نفر است که براساس روش نمونه گیری تصادفی ساده و جدول مورگان، حجم نمونه 85 نفر برآورد شد. یافته های تحقیق نشان می دهد که به ترتیب، موانع فرهنگی با ضریب 9/6، موانع اجتماعی 1/4، موانع سیاسی 2/3 و درنهایت موانع اقتصادی با ضریب 2/2 بر حضور سیاسی زنان افغان تاثیرگذار هستند. درنتیجه قانون اساسی و سایر قوانین، حقوق فرهنگ و سایر حقوق زنان را پذیرفته است؛ اما بسترهای تحقق آن فراهم نشده است و موانع و چالش های موجود، ریشه در سنت ها و فرهنگ سنتی افغانستان دارد که در بسیاری از موارد باعث عدم تحقق حقوق فرهنگی زنان شده است.

    کلیدواژگان: حضورسیاسی، موانع سیاسی، موانع فرهنگی، موانع اقتصادی، موانع اجتماعی
  • شیدا رحیمی، هادی یوسفی*، ایوب مرادی صفحات 121-146

    یکی از بخش های مهم فولکلور، آداب و رسوم و سنن فرهنگی است. مبحثی که با دقت در رفتار فردی و اجتماعی افراد یک جامعه می توان نشانه های آن را مشاهده و تاثیر آن ها را در شیونات زندگی درک کرد. تجربه این عناصر فرهنگی و همزیستی با آن ها در ذهن و زبان شعرا تاثیرگذار بوده و در دوره های مختلف دستاویز خلق مضامین جدید شده است. آزاد بلگرامی در زمره شاعران پارسی گوی هندی است که در اشعار وی آداب و سنت های فرهنگی اسلامی و هندی حضور و ظهور چشمگیری دارد؛ از این رو نوشتار حاضر در پی آن است که به روش توصیفی- تحلیلی مبحث آداب و رسوم را که دارای بیشترین بسامد در شعر بلگرامی است، بررسی کند و به این سوال پاسخ دهد که آداب و سنن فرهنگی در غزل آزاد بلگرامی، بومی مردمان هند است یا تحت تاثیر فرهنگ اسلامی یا ایرانی قرار گرفته است؟ نتایج به دست آمده نشان دهنده این موضوع است که برخی از آداب و رسوم ازجمله خال زنان هند، مرده سوزی و جویدن پان، خاص و بومی مردمان هند است؛ اما بیشترین بسامد مربوط به مواردی است که شاعر از فرهنگ اسلامی و ایرانی تاثیر پذیرفته است؛ ازجمله آداب مهمان نوازی، سوگواری و اعیاد مذهبی که بسامد بالایی هم در شعر او دارند و به نظر می رسد علقه های دینی بلگرامی و توجه فراوان به سنن دینی، وی را از توجه بیشتر به رسوم ملی و شاد هند غافل کرده است.

    کلیدواژگان: فولکلور، آداب ورسوم، هند، ایران، بلگرامی
  • محمدحسین ریاحی*، سید احمد عقیلی صفحات 147-172

    پژوهش حاضر به نقد و بررسی تاریخ نگاری فارسی ایالت سند شبه قاره، از اوایل قرن هفتم تا نیمه اول قرن دوازدهم هجری پرداخته است. اهمیت موضوع در آن است که اوج تاریخ نگاری محلی هند از سال 613 تا 1150 ه.ق در سده یازدهم بوده و به لحاظ پراکندگی جغرافیایی، عمده آثار تاریخ محلی هند در طی این سال ها مربوط به سند است. ضرورت پژوهش ایجاب می کند که عوامل شکل گیری این آثار مورد بررسی و تحلیل قرار گیرد. درواقع سوال بنیادین پژوهش آن است که عوامل شکل گیری تواریخ محلی فارسی سند در دوره تاریخی مورد بحث و نقاط ضعف و قوت هرکدام از این آثار کدامند؟ روش تحقیق انجام شده، بر مبنای توصیف و تحلیل منابع تاریخی دست اول فارسی ایالت سند در دوره زمانی مورد بحث است. بنابر بررسی های انجام شده بسیاری از این آثار توسط دولتمردان و رجال متنفذ یا براساس توصیه های حکام و بزرگان کشوری و لشکری نگاشته شده است. قالب و محتوای این آثار مشتمل بر آگاهی هایی در باب جغرافیای تاریخی، سلسله ها و حاکمان، جنگ ها، فتوحات، رجال و مشاهیر است.

    کلیدواژگان: سند، زبان فارسی، تاریخ نگاری های محلی، شبه قاره
  • منصور طرفداری*، محمد کاظمی پور صفحات 173-198

    جهاد یکی از مسایل مهم اسلامی است که در زمره فروع دین به شمار می رود. جنبش قادیانیه که تا حدودی مذهبی التقاطی بین اسلام و مسیحیت بود، در سال 1889 م در ایالت پنجاب هند شکل گرفت. میرزا غلام احمد قادیانی موسس این جنبش مدعی شد که وی به طور هم زمان مسیح و مهدی موعود است. از مهم ترین نظرات وی لغو حکم جهاد بالسیف برمسلمانان بود. هدف اصلی این پژوهش پاسخ به این سوال است که چرا غلام احمد حکم لغو جهاد بالسیف برمسلمانان را صادر نمود؟ فرضیه مطرح شده بدین قرار است، بعد از فتوای عبدالعزیز دهلوی که حکم جهاد علیه بریتانیا را صادر نمود، این امر بازتاب گسترده ای درحرکت های اسلامی پس از وی داشت چنانکه بریتانیا از وحدت و شدت عمل مسلمانان به ناچار دست به ایجاد قادیانیه و حمایت از غلام احمد قادیانی زد. این پژوهش به روش توصیفی-تحلیلی و با شیوه کتابخانه ای انجام گرفته است. نتایج حاصل از این پژوهش با تکیه بر منابع متقدم حاکی از آن است که وی توانست از بسیاری از قیام ها علیه بریتانیا جلوگیری نماید و حدود 100 سال (1849-1947 م) تسلط بریتانیا بر پنجاب ادامه پیدا کرد.

    کلیدواژگان: بریتانیا، پنجاب، جهاد، میرزا غلام احمد قادیانی، قادیانیه
  • امیدوار عالی محمودی* صفحات 199-228

    امیرخسرو دهلوی یکی از شاعران تاثیرگذار زبان و ادب پارسی است که با بهره مندی از نبوغ و دانش فراوان، نماینده ای قابل، برای زبان و فرهنگ پارسی در سرزمین هندوستان بوده است، آثار گوناگون او آگنده از شگردهای هنری و ادبی ظریف و ارزشمندی است که شناخت آن ها برای درک درست گذشته ادبی زبان فارسی اهمیت بسیار دارد. او که خود از پیشگامان قابل اعتماد در نقد ادبی و علوم بلاغی بوده است، فنون ادبی را به خوبی در سخن به کار گرفته است. "ایهام" ازجمله بارزترین فنون تاثیرگذار در آثار اوست که با تداعی معانی دور و نزدیک، مخاطب را در دریافت چندمعنا از کلام، کمک می کند. یکی از آثار ارزشمند و کمتر شناخته شده او "مثنوی نه سپهر" است که آن را در سال 718 (ه.ق) سروده است. بسیاری از ابیات این اثر، از ظرافت ایهامی هنرمندانه ای برخوردار است و مخاطب آشنا، با دقت در ساختار ایهامی آن، متوجه شبکه گسترده ای از واژگان چندمعنایی می شود، در این مقاله با بهره گیری از روش توصیفی - تحلیلی کوشش شده است تا به این پرسش پاسخ داده شود که مهم ترین گونه های ایهام در " مثنوی نه سپهر" امیرخسرو دهلوی کدامند؟

    کلیدواژگان: ایهام، گونه های مختلف ایهام، مثنوی نه سپهر، امیرخسرو دهلوی
  • فروغ عموئیان* صفحات 229-252

    امروزه استقبال از صنایع دستی بومی در نزد جوامع نشان می دهد که سودآوری و تعامل موثر کالا و خدمات با مشتری در گرو برقراری ارتباطی است که از محتوای مفهوم دار فرم و بهره گیری از متریال بومی ایجاد می گردد. پژوهش پیش رو در نظر دارد تا با بررسی نقش موثر هنرهای دستی بومی هند در ایجاد الگوهای ماندگار، از قابلیت پایداری آن در جهت بهره گیری در فرآیند طراحی محصولات امروزی استفاده نماید. سوال اصلی طرح شده در مقاله عبارت است از اینکه: الگوهای شکل گیری و تولید بافته های سنتی هند چه سهمی در انطباق بر اصول طراحی پایدار داشته است؟ روش تحقیق در این پژوهش توصیفی- تحلیلی بوده و از نمونه های موردی جهت نتیجه گیری و تسری آن به نمونه های مشابه در صنعت استفاده شده است. نتایج حاصل از این پژوهش نشان می دهد که احیای فرآیند طراحی و تولید بافته های سنتی، در بازتولید محصولات عصر حاضر کاربرد داشته و در طراحی پایدار محصولات مدرن امروزی موثر واقع گشته است. از طرفی این محصولات از سوی مشتری نیز مورد قبول قرار گرفته و در نتیجه برای صاحبان صنعت توانسته سودآوری لازم را کسب نماید.

    کلیدواژگان: پایداری، تختبافته، طراحی سنتی، طراحی صنعتی، هند
  • مهدی فیضی سخا* صفحات 253-280

    مبانی مشروعیت ساختار سیاسی مذهبی خوانین شیبانی، از سوی اندیشمندان حامی آن، براساس تبار و نسب آباء و اجدادی تبیین نشده است. بلکه این گروه، در جهت توجیه مقبولیت و مشروعیت حکومت شیبانیان را از مبانی و مولفه های دیگری در این زمینه بهره برده اند. که هدف از آن نشان دادن تمایز این ساختار مبتنی بر مذهب تسنن، با دیگر رقبا، بویژه با حکومت شیعه مذهب صفوی است، که تقریبا همزمان با این حکومت در ایران تشکیل شده است. درحقیقت، مولفه های مشروعیت بخشی نظیر مودعودگرایی و تاویل گرایی اساس این رویکرد را شکل داده است. ازجمله این اندیشمندان، فضل الله روزبهان خنجی است که به عنوان مشهورترین اندیشمند حامی شیبانیان شناخته شده و نگرشهای مشروعیت بخش خود را در تالیفات متعددی، نظیر سلوک الملوک و مهمان نامه بخارا، تدوین نموده و با بهره گیری از مولفه های فوق، تلاشهای زیادی را در راستای این رویکرد مشروعیت بخش، انجام داده‎ است. با این رویکرد خوانین شیبانی را با تاویل و تبیین آیات قرآن و همچنین، احادیث و روایاتی مانند حدیث مجدد مایه، حدیث حارث و اخبار ملحمه، مصلحین موعود و منجیان آخرالزمانی دانسته است که ظهور کرده اند تا ناهنجاری ها و بدعتهای بوجود آمده توسط مخذولان، مناحیس و مبتدعان صفوی را از بین ببرند.

    کلیدواژگان: شیبانیان، مشروعیت، موعودگرایی، تاویلگرایی، فضل الله روزبهان خنجی
  • حمید کاویانی پویا* صفحات 281-308

    از عوامل موثر در پویایی علوم و نشر و اعتلای دانش و دستاوردهای علمی یک تمدن؛ ارتباط دانشمندان با یکدیگر و بهره بری از دستاوردها و معلومات هم می باشد. در این بین با گستره قلمرو مسلمین و گسیختگی و فاصله جغرافیایی مرکز خلافت اسلامی با سرزمین هندT ابهام موجود در این پژوهش بر این مبناست که؛ طب اسلامی، از طب هندی چه بهره ای برده و نفوذ و نشر طب هندی در عالم اسلامی، چگونه و از چه مسیرها میسر گردید. همچنین برای ایرانیان در مقام صاحب منصبان و دانشمندان چه نقشی در آشنایی و درک مسلمانان از طب هندی در عصر اسلامی می توان قایل بود؟ با رویکرد بدین ابهامات پژوهش موجود با مطالعه اسناد و شواهد موجود و تجزیه و تحلیل اطلاعات منابع تاریخی بدین نتایج نایل آمد که؛ با سلطه مسلمانان بر قلمرو ساسانیان، طب هندی و اطبای هندی نیز به همراه دانشمندان ایرانی جذب دارالخلافه مسلمین شده و البته وزرای ایرانی از عوامل بنیادین در آشنایی دنیای اسلام با فرهنگ و علوم هندی شدند. افزون بر این؛ دانشمندان و اطبای ایرانی سهم ویژه ای را در تلفیق طب اسلامی با طب هندی داشته و به نحو مطلوبی، در معرفی و دفاع از طب هندی کوشیدند

    کلیدواژگان: طب هندی، ایران، طب اسلامی، پزشکان ایرانی، برمکیان
  • نفیسه مرصوصی*، مجید اکبری، معصومه انصاری، وحید بوستان احمدی صفحات 309-338

    شاخص رقابت پذیری هرساله توسط مجمع جهانی اقتصاد برای تعداد قابل توجهی از کشورها اندازه گیری و انتشار می یابد. در همین راستا، هدف اصلی این مطالعه «سنجش و ارزیابی جایگاه کشورهای شبه قاره هند از منظر شاخص های رقابت پذیری در مقایسه با کشور ایران»، در دوره زمانی 2016 تا 2018 می باشد. نوع تحقیق کاربردی و روش آن توصیفی- تحلیلی است. برای تجزیه وتحلیل داده ها از تکنیک های آنتروپی شانون، ویکور، آمار خودهمبستگی فضایی موران جهانی و از نرم افزار Arc Gis استفاده شده است. نتایج این پژوهش از نظر بررسی شاخص-های رقابت پذیری جهانی طی بازه زمانی مورد مطالعه نشان داد کشور هند در جایگاه نخست و کشور بوتان در آخرین جایگاه قرارگرفته است. کشور ایران به ترتیب با کسب میزان ضرایب ویکور 305/0، 336/0 و 327/0 جایگاه دوم را به خود اختصاص داده است. همچنین نتایج مدل ضریب تغییرات (c.v) حاکی از آن بود که میزان نابرابری کشورها در برخورداری از شاخص-های مورد مطالعه طی سه سال آهنگ سیر نزولی داشته است. سوال اصلی تحقیق این است که کشور ایران از لحاظ شاخص های جهانی رقابت پذیری نسبت به کشورهای شبه قاره در چه وضعیتی قرار دارد؟

    کلیدواژگان: رقابت پذیری، شاخص های رقابت پذیری جهانی، مدل ویکور، کشورهای شبه قاره، ایران
  • اسحاق میربلوچ زایی*، بلال ریگی، سعید دامنی صفحات 339-360

    ملک الشعرای بهار و جی آر ملا از پیشروان فکری و شاعران آزادی خواه ایران و بلوچستان پاکستان هستند که با ابزار شعر به مبارزه پرداخته اند. با وجود تفاوت زیستی و جغرافیایی دو شاعر، پژوهش حاضر به روش تطبیقی می کوشد تا دیدگاه های مشترک این دو شاعر را در مضامین پایداری مقایسه کند. بهار از برجسته ترین شاعران مشروطه در ایران و جی آر ملا از شاعران بلندپایه عصر بیداری شعر بلوچی است. هر دو شاعر برآنند که اشعارشان آیینه رنج های مردمی باشد که از ستم های حکومت های خودکامه و خفقان و شرایط سیاسی اجتماعی به ستوه آمده اند. پرسش اصلی پژوهش این است که آیا در بازنمود مفاهیم پایداری در شعر این دو شاعر می توان شباهت هایی یافت ؟ بنا بر نتایج پژوهش، بن مایه های شعری مشترک عشق به وطن، امید به آینده، نوید پیروزی، دعوت به مبارزه و ایستادگی در برابر ستم و ستایش آزادی در شعر هر دو شاعر تکرار شده اند. چنین پژوهش هایی می توانند زمینه مناسبی درجهت توسعه و گسترش روابط و تعاملات فرهنگی فراهم کنند.

    کلیدواژگان: ادبیات پایداری، ملک الشعرای بهار، جی آر ملا
  • هادی نارویی*، علی صناعی صفحات 361-388
    تلاش هند برای تبدیل شدن به یک قدرت اقتصادی توسعه یافته در سطح جهانی باعث شده تا هند رویکرد فعالی در دیپلماسی اقتصادی خود اتخاذ کند؛ زیرا تداوم بخشی از رشد و توسعه اقتصادی هند به دیپلماسی اقتصادی آن وابسته است؛ بنابراین هند نیازمند است تا اولویت های مشخصی برای دیپلماسی اقتصادی خود تعریف کند. مقاله حاضر به بررسی اولویت های دیپلماسی اقتصادی هند در راستای تداوم توسعه اقتصادی هند می پردازند و اینکه این اولویت ها چه تاثیری بر روابط اقتصادی هند با ایران دارند. روش پژوهش مورد استفاده در این تحقیق از نوع توصیفی-تحلیلی و گردآوری داده ها به صورت اسنادی است. چارچوب مفهومی به کاررفته در این پژوهش دیپلماسی اقتصادی است. نتایج پژوهش نشان می دهد که مهم ترین اولویت های دیپلماسی اقتصادی هند، تامین امنیت انرژی، تسهیل جریان کالا و خدمات، جذب سرمایه گذاری مستقیم خارجی و ارتباط و استفاده از نیروی کار هندی مقیم خارج از کشور است و هند برای تحقق بعضی از این اولویت ها ازجمله تامین امنیت انرژی و افزایش تجارت و تسهیل ترانزیت کالا به همکاری با ایران نیازمند است.
    کلیدواژگان: ایران، توسعه اقتصادی، دیپلماسی اقتصادی، هند
|
  • Ayoob Omidi, Maryam Mosharraf *, Abolghasem Esmailpour Pages 9-34

    The sacrifice is a form of ritual sacrifice and one of the forms of worship that have deviated from their fundamental purposes at times until individuals have sacrificed themselves. The three civilizations of India, Iran, and Mesopotamia have long had many cultural ties and have been influenced by each other; one of these is human sacrifice. This paper tries to study the human sacrifice in these three cultures in a descriptive-analytical way and according to the theories of the ritual of sacrifice. And to answer the questions of when human sacrifice was performed in the mentioned civilizations and if so, in what ways has this effect been shown? The findings show that human sacrifice was often performed in special religious ceremonies and on sensitive occasions in order to reproduce nature and restore it. In Mesopotamia and India, due to the vastness and cultural differences of the region, human sacrifice was more common. The three civilizations mentioned in the rituals of passing through fire have influenced the privileges of alternative sacrifices and the exile of mythical characters (to the underworld). In the analyzes performed in the fertility sections, Fraser and Taylor's theories; the sacrifice for the idol, Taylor and Boyce's theories; Burning and symbolic sacrifices, freezer theories, and Taylor are more commonly used.

    Keywords: religion, Human sacrifice, India, Iran, Mesopotamia
  • Marjan Badiee Azandahi *, Moein Barzegarzadeh Zarandi Pages 35-62

    Issues related to territory and territoriality as the basis of many political geography subjects and phenomena are more considerable when accompanied with conflicts. Territorial conflicts can spring from religions. That is to say, religious issues may lead to territorial conflicts. Moreover, claiming the ownership and sovereignty of a region by different religious groups can cause territorial conflicts as well. One of the regions in the world where territorial conflicts are well visible is South Asia. This region has faced an increasing incidence of territorial conflicts within and between member states, initially after the Britain domination and then after it’s division in 1947, which has had a direct impact on the entire region and in many cases these conflicts have been affected by the religious. The present research with the use of descriptive-analytical method and referring to library sources, aims to clarify the impact of religion variable on territorial conflicts in South Asia. The results indicate that religion as an important mediating variable, along with other factors like nationalism and racism has been effective in territorial conflicts in this region.

    Keywords: Territory, religion, conflict, territorial conflicts, south Asia region
  • Hassan Bassak * Pages 63-92

    Delicate imageries, content creations and innovative illustrations in Abdol Ghader Biddle Dehlavi's sonnets, make the readers face with a kind of surprise, ambiguity and complexity of expression. He is skilled and fully-representative of Indian style in creating complex novel images, interwoven and, ambiguous at the same time. Most of images in his poems reflect a scene or situation. In a way, sensually and tangibly or mentally and sensibly, which is formed by the poet 's special use of words and expressions. How to illustrate and how to reflect images in Biddle dehlavi 's poetry is the main question of this research paper. This article which is done by descriptive method and content analysis, shows three various ways of using Biddle 's poetry images in terms of imitating former eminent masters and ambiguity and culture of images can be seen: A: Images of Saadi and Hafez ' poems; simple and well-crafted images that are formed in the service of embodying the concept and envoking meaning. B: Images of Nezami and Khaghani 's poems; in such poems, in addition to the central and main images; it sometimes carries the meaning of the verse, the poet also creates several complex and intertwined images for artistic ambiguity in poetry. C: Biddle 's special 's images; complex and layered images that sometimes push poetry to the point of meaninglessness, such images, which are considered to be Biddle 's poetic identity, are usually less used in his lyric poems.

    Keywords: Biddle Dehlavi, Indian style, Lyrics poems, Illustration, Imaginary
  • Ali Basiriniya *, Sabereh Ghanizada Pages 93-120

    Afghanistan after 2001 is a new stage in securing women's political rights, especially in the legal field. The new constitution of Afghanistan, which has been drafted in the last twenty years, essentially recognizes the rights of women and provides equal and equal status for women in human dignity and human rights. The Afghan constitution recognizes the cultural and other rights of women, including the right to freedom of expression and other related rights, the right to education, the right of parents to choose the kind of education given to their children, and the right of minorities to Respect for their identity, language, tradition and cultural heritage; The right to equal enjoyment of the common heritage of humanity. Therefore, the purpose of this study is to examine, identify and rank the barriers to women's political presence in post-Taliban Afghanistan. The present study is a descriptive-field study. The statistical population of the study includes 109 experts and political activists related to the Afghan Consulate in Iran. Based on simple random sampling method and Morgan table, the sample size was estimated to be 85 people. Findings show that cultural barriers with a coefficient of 6.9, social barriers with a coefficient of 4.1,

    Keywords: Political Presence, Political Barriers, Cultural Barriers, Economic Barriers, Social Barriers
  • Shaida Rahimi, Hadi Yousefi *, Ayoob Moradi Pages 121-146

    One of the most important parts of folklore or folk elements is cultural customs and traditions, a subject that can be carefully observed in the individual and social behavior of people in a society, its signs can be seen and their impact on life can be understood. The experience of these cultural elements and coexistence with them has been influential in the minds and tongues of poets and has been used in various periods to create new themes. Azad Belgrami is one of the Persian poets of India that Islamic and Indian cultural customs and traditions has a significant presence and emergence in his poems. Therefore, the present article seeks to examine the topic of etiquette and customs, which has the highest frequency in Belgrami poetry, in a descriptive-analytical way and to answer the question that cultural customs and traditions in the Belgrami lyric are native to the Indian people. Or has it been influenced by Islamic or Iranian culture? The results show that some customs and traditions, including Hindu women’s beauty spot, burning and Pan chewing, are specific and native to the Indian people, But the highest frequency is related to that The poet is influenced by Islamic and Iranian Culture Including the etiquette of hospitality, mourning and religious festivals - which are also very common in his poetry, and it seems that Belgradmi's religious interests and a lot of attention to religious traditions, have neglected him to pay more attention to India's national and happy customs.

    Keywords: folklore, customs, traditions, India, Iran, Belgrami
  • MohamadHosein Riyahi *, Seyed Ahmad Aghili Pages 147-172

    The present study reviews the local historiography books in the Persian language of Sindh province from the early seventeenth century to the first half of the 12th century and their authors and motivators. According to a survey, many of these works have been written by influential government officials, or based on the recommendations of the personalities and leaders of the country and the military. The format and content of these works include awareness of historical geography, dynasties and rulers, wars, conquests and rejels and celebrities. The culmination of local Indian historiography from the years 613 to 1150 AH was in the eleventh century and, due to geographical dispersion, most of the works of Indian history during these years are related to Sindh. Most of these writings are written by immigrant Iranian writers to the subcontinent, some of which are considered to be the most celebrated, celebrated and celebrated Sadat. Given the nature of the present research, the research methodology used in this paper is based on the description and analysis of the historical sources of the Persian handwriting of Sindh in the period under consideration.

    Keywords: Sindh, Farsi language, Local histories, Features
  • Mansour Tarafdari *, Mohammad Kazemi Pour Pages 173-198

    one of the important islamic issues is jihad which is among the branches of religion. a peaceful religious movement between islam and christianity was formed, in 1889A.D in the indian state of punjab. founder of the movement, mirza ghulam ahmad qadiany, claimed he was the messiah simultaneously. one of his remarks was to cancel the edict of jihad on muslims. in his view, jihad, which is in islam, means reasonable argument, not jihad. the main question in this research is why ghulam ahmad decided to cancel jihad on muslims? the claim is, in 1803A.D, when abd - al – aziz dehlavi called the indian minister of jihad and issued the edict of jihad against britain, which led to an extensive repercussions in the islamic movement following him, as britain forced the unity and intensity of the operation of muslims to create qadianyyah and support ghulam ahmad qadiany in order to cancel jihad and legitimize its sovereignty over punjab. the research method is descriptive - analytical and library method. the results of this research, relying on the early sources and the works written by ghulam ahmad, is that he was able to prevent many of the uprisings against the british, so that he continued to dominate the british during 100 year (1849-1947) of the british rule.

    Keywords: qadianyyah, Britain, Punjab, ghulam ahmad qadiany
  • Omidvar Alimahmoudi * Pages 199-228

    Amir Khosrow Dehlavi is an influential poet in the history of Persian language and literature, who has emerged as a capable representative of the Persian language and culture in the land of India. His various works are filled with delicate, valuable artistic and literary techniques, identification of which is of great importance for a correct understanding of the literary background of Persian. As a dependable pioneer in literary criticism and rhetoric, he has employed literary techniques properly in speech. Ambiguity is one of the most prominent effective techniques in his works, which helps the addressee to perceive more than one meaning from the discourse through implication of close and distant senses. One of his valuable, lesser-known works is his masnavi (‘a poetic form’) Noh Sepehr (‘nine skies’), composed in 718 AH. Many of the verses in this work contain artistic delicacies in terms of ambiguity, where the familiar addressee recognizes a wide network of polysemous words by paying close attention to the ambiguous structures. In this descriptive-analytical research, an attempt was made to answer the question of what is included in the most important types of ambiguity in Amir Khosrow Dehlavi’s Noh Sepehr.

    Keywords: Ambiguity, Different Types of Ambiguity, Noh Sepehr, Amir Khosrow Dehlavi
  • Forough Amoian * Pages 229-252

    Today, the widespread use ofindigenous handicrafts incommunities shows that the profitability and effective interaction of goods and services with the customer depend on the establishment of a relationshipas a conceptualized content of form and the use of indigenous materials. The present study intends to use the sustainability of the Indian handlooms in the design process of modern products by examining the role of indigenous Indian handloomsin creating sustainable patterns. The main research question is about the role of the formation and production patterns of Indian traditional handlooms in the principles of sustainable design. The research method in this research is descriptive-analytic and case studies are used to make conclusions and generalizethe results to similar samples in the industry. The results of this study show that the revival of the design and production process oftraditional handloomshas been used to reproduce the products of the present day and has been effective in the sustainable design of modern products. Moreover, these products have been accepted by the customer and as a result, have been able to provideadvantagesfor the industry owners.

    Keywords: Sustainability, Industrial design, Traditional design, Indian handlooms
  • Mahdi Feizisakha * Pages 253-280

    The foundations of the legitimacy of Shibani's religious-political structure have not been explained by his supporters on the basis of ancestry. Rather, the group has used other bases and components to justify the acceptance and legitimacy of the Shebanian government. Its purpose is to demonstrate the distinction of this Sunni-based structure with other competitors, especially with the Shi'ite Safavid state, which was formed almost simultaneously with this government in Iran. In fact, legitimacy components such as opportunism and interpretivism form the basis of this approach. Among these scholars is Fazlullah Roozbehan Khaji, who is recognized as the most famous patron of the Shibanians and has developed his legitimizing attitudes in numerous compilations, such as Sukul al-Muluk and Bukhara's guestbook, using many of the above-mentioned works, Is data. With this approach, he has read Shibani by interpreting the Qur'anic verses as well as hadiths and narrations such as Ma'e's re-narration, the Hadith of Heresy and the related news, the promised expansions and the apocalyptic saviors that have emerged to be caused by anomalies and heresies. Destroy the Safavid beginners

    Keywords: Sheibanis, Basics of legitimacy, Prophecy, Interpretation, Fazlullah Rozbahan khonji
  • Hamid Kavyani Pouya * Pages 281-308

    Effective factors in the dynamics of science and publication, and the enhancement of the knowledge and achievements of a nation or civilization; is the association of scientists with each other and the exploitation of achievements and information. Meanwhile, with the range of Muslim territories and the geographical distance of the center of the Islamic caliphate with the land of India; The ambiguity in this study is based on; how Islamic medicine used Indian medicine and how Indian medicine influences the Islamic world, and what routes and methods have been transmitted. How can the Iranian people, as officials and scholars, play a role in understanding and understanding Muslims of Indian medicine in the Islamic era? With the approach to this ambiguity, by studying existing documents and evidence and analyzing historical sources information, the present researched achieved to these results Thus, with Muslim rule in the Sassanid kingdom, Hindu medicine, were attracted to the Muslims; together with Iranian scholars. of course, Iranian ministers and medicine had a special contribution to combining Islamic medicine with Indian medicine.

    Keywords: Indian medicine, Islamic medicine, Iran, Iranian physicians, Barmakids
  • Nafise Marsosi *, Majid Akbari, Masome Ansari, Vahid Boostan Ahmadi Pages 309-338

    The Competitiveness Index is measured and published annually by the World Economic Forum for a significant number of countries. In this regard, the main purpose of this study is to "measure and assess the position of Indian subcontinent countries in terms of competitiveness indicators compared to Iran", in the period 2016 to 2018. The type of applied research and its method is descriptive-analytical. Sharon's entropy techniques, Vikor, Moran's global spatial self-correlation statistics, and the Arc Gis software were used to analyze the data. The results of this study in terms of the study of global competitiveness indicators during the period under study showed that India is in the first place and Bhutan is in the last place. Iran, with a score of 0.305, 0.336 and 0.327, has the second place, respectively. Also, the results of the change coefficient model (c.v) showed that the level of inequality of countries in having the studied indicators has been declining over the past three years. The main question of the research is what is the situation of Iran in terms of global competitiveness indicators compared to quasi-continental countries?

    Keywords: competitiveness, Global Competitiveness Index, Vikor Model, Subcontinent Countries, Iran
  • Ishaq Mirbalouchzaei *, Balal Rigi, Saeid Damani Pages 339-360

    Malekoshoara Bahar and G R Mulla are among the pioneers and freedom-loving poets of Iran and Pakistan, who have used poetry to fight. Despite the biological and geographical differences between the two poets, the present study tries to compare the common views and points of view of these two poets in the themes of sustainability. Bahar is one of the most prominent poets of constitutional literature in Iran and G R Mulla is one of the high-ranking poets of the Awakening era of Baluchi poetry. Both poets believe that their poems are a mirror of the sufferings of the people who have suffered from the oppression of authoritarian and oppressive governments and socio-political conditions. The main question of the research is whether similarities can be found in representing the concepts of sustainability in the poetry of these two poets? According to the results of the research, the common poetic themes of love for the homeland, hope for the future, promise of victory, invitation to fight and stand against oppression and praise of freedom have been repeated in the poetry of both poets.   Such researches can provide a suitable ground for the development and expansion of intercultural relations and interactions.

    Keywords: Sustainability Literature, malekoshoara Bahar, G R Mulla
  • Hadi Narouei *, Ali Sanaei Pages 361-388
    India's quest to become a world-class developed economic power has enabled India to take an active approach in its economic diplomacy, as part of India's continued economic growth and development depends on its economic diplomacy. So India needs to set clear priorities for its economic diplomacy. This paper examines the priorities of India's economic diplomacy in order to sustain India's economic development and how these priorities have an impact on India's economic relations with Iran. The research method used in this study is descriptive-analytical and data gathering is documentary. The conceptual framework used in this research is economic diplomacy. The results show that India's most important economic diplomacy priorities are energy security, facilitation of flow of goods and services, attracting foreign direct investment and communication and utilization of overseas Indian labor force, and India to fulfill some of these priorities including Energy security and increased trade and facilitating transit of goods require cooperation with Iran.
    Keywords: Iran, Indian, Economic development, Economic Diplomacy